Skip to content

Så fungerar det att låna pengar

Nedan får du en inblick i hur det går till från ansökan till utbetalning, samt hittar svar på de vanligaste frågorna.

1. Du ansöker om att låna pengar online

Vi erbjuder lån  på 10 000 kr, 15 000 kr, 20 000 kr och 25 000 kr med en löptid på 36 månader.

För dig som vill låna pengar online

Vi erbjuder lån upp till 25 000 kr. Om du återbetalar så vi har pengarna åter inom 14 dagar betalar du inga avgifter eller räntor alls (du betalar alltså samma belopp som du lånade). Ju tidigare du betalar tillbaka ditt lån ju mer sparar du i form av lägre räntor och avgifter.

 

how_1

2. Vi behandlar ditt lån online

Du börjar med att logga in med BankID. Därefter får du fylla i lite korta uppgifter om din ekonomiska situation, syftet med lånet och till sist godkänner du våra villkor. Du måste också svara på våra kundkännedomsfrågor som vi är skyldiga att ställa enligt penningtvättslagen. Det finns också möjlighet att teckna vår gruppförsäkring, LoanStep Fakturaskydd (Du kan läsa mer om försäkringen här), som tecknas efter att du valt ditt lånebelopp.

När detta har gjorts tas en kreditupplysning och du får därefter välja till vilket konto pengarna ska betalas ut. Slutligen gör vi en manuell kontroll av din ekonomiska situation för att försäkra oss om att du har möjlighet att betala tillbaka lånet.

how_2

3. Pengarna betalas ut till ditt konto

Om du skickar in din ansökan på en vardag innan 12:00 får du besked från oss redan samma dag och om ditt lån godkänns är pengarna på ditt konto senast klockan 17:00. Ansöker du på en eftermiddag/helg får du svar från oss och (om din ansökan godkänns) pengarna på kontot nästkommande bankdag.
loanstep_sa_fungerar_det

Frågor eller funderingar om våra lån?

Vi har samlat ihop de vanligaste vanliga frågor och svar nedan som förhoppningsvis ger dig den information du letar efter. Skulle du trots detta fortfarande behöva hjälp är du välkommen att kontakta oss via chat, email eller telefon.

  • Självklart kan du betala tillbaka lånet innan förfallodagen på fakturan; alla lån som återbetalas i förtid kan du spara delar av avgifter och räntor jämfört med om lånet löper hela tiden ut, och om du återbetalar så vi har pengarna inom 14 dagar blir det dessutom helt kostnadsfritt!

    Logga in på ditt konto här på hemsidan och välj knappen “Återbetala nu” för att återbetala lånet. Tänk på att du måste lägga in betalningen före kl 16 för att vi ska hinna dra pengarna nästa bankdag.

    Om du har några andra frågor gällande återbetalning, tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

  • För ansökningar om lån genomförs endast en kreditupplysning via Creditsafe (alltså ingen UC). OBS! En kreditupplysning från Creditsafe påverkar inte ditt kreditbetyg.

  • Efter att ett lån beviljats betalar vi ut pengarna så snabbt som möjligt. Om din ansökan kommer in till oss på en vardag innan 12:00 får du i de flesta fall pengarna på ditt konto innan 17:00 samma dag. Annars finns pengarna på ditt konto senast nästkommande bankdag.

  • Nej, att göra en ansökan hos oss är helt kostnadsfritt.

  • När du ansöker om lån hos oss så kan du få ett eller flera låneerbjudanden. Det första beskedet för våra lån är preliminärt, men dessa kräver även manuell granskning. Detta för att verkligen säkerställa att din ekonomi tillåter ett lån.
Visa alla frågor och svar