Hur fungerar det att låna pengar?

När du lånar hos oss väljer du själv den lånetyp som passar dig bäst: korttidslån eller långtidslån. Läs vidare för att få en bättre inblick i hur det går till från ansökan till utbetalning, samt få svar direkt på flera av de frågor och funderingar du kan tänkas ha.

1. Du ansöker

Efter att du valt den lånesumma som passar din situation bäst, loggar du in via BankID och berättar sedan lite mer om dig själv och din finansiella situation. Det är den här informationen, tillsammans med din kreditvärdighet, som vi behöver för att ta ett så rättvist beslut som möjligt om din låneansökan. Vi börjar behandla din låneansökan så snart du skickat in de uppgifter vi behöver.

För dig som vill låna max 5 000 kr

Detta är vad vi kallar “korttidslån” och innebär att löptiden alltid är 61 dagar och beloppet du vill få utbetalt är 1 000, 3 000 eller 5 000 kr. Samtliga korttidslån som återbetalas inom 14 dagar rabatteras till 100 % - du återbetalar med andra ord samma summa som du fick utbetalt förutsatt att pengarna är oss tillhanda senast inom 14 dagar från utbetalningsdatum.

För dig som vill låna 15 000 – 50 000 kr

Våra lån på mellan 15 000 och 50 000 kr kallar vi för “långtidslån” och har en flexibel löptid på mellan 6 och 60 månader. Räntan sätts alltid individuellt och lånet betalas ut så snart det finansierats av våra långivare.

2. Vi behandlar

Vi har redan börjat behandla din låneansökan så snart du loggat in med BankID. Här får du genast besked om den automatiska kontrollen, vilket är den första utav två. Efter att du kompletterat med fler uppgifter kan vi göra den sista kontrollen, där vi bland annat kikar på din finansiella situation och hur det gått med återbetalningar av tidigare lån.

3. Ett besked skickas ut

Vi kan ofta redan samma dag, eller kort därefter, ge dig ett besked. Detta skickas ut till den e-postadress du angivit när du gjorde din ansökan. Är det ett korttidslån du ansökt om är räntan fast och du är berättigad till en rabatt om 100 % av alla kostnader om återbetalningen är oss tillhanda inom 14 dagar från utbetalningsdatum (läs mer om detta här). Är det istället ett långtidslån det handlar om, sätts din ränta individuellt på ett så rättvist sätt som möjligt gentemot alla parter. Vi ser till att all information om ditt lånebesked finns med i det e-postmeddelande som skickats ut.

Du är alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst om du skulle ha några frågor eller funderingar. Du kan även hitta mer information i nästa stycke på denna sida.

Frågor eller funderingar?

Vi har samlat ihop ett gäng vanliga frågor och svar nedan som förhoppningsvis ger dig den information du letar efter. Skulle du trots detta inte hitta det du letar efter på den här sidan, hjälper vår kundtjänst dig gärna. Klicka här och välj det kontaktsätt som passar dig bäst.

Starta BankID appen på din enhet