Skip to content

Enkla spartips inför höst- & vinterresan

Det är inte helt ovanligt att den ekonomiska budgeten är rätt slutkörd efter sommaren. Plånboken börjar sina, sparkapitalet har naggats på och det finns helt enkelt inte så mycket att ta av. Samtidigt har man med stor sannolikhet ett flertal resor, händelser, aktiviteter eller liknande inplanerade under hösten och vintern. Ni kanske vill åka någonstans på höstlovet? Eller har ni drömmar om att ta er iväg på en härlig vinterresa till varmare breddgrader på sportlovet? Eller vill du kanske skämma bort din familj med ett roligt äventyr? 

Oavsett vad just du och dina nära har planer på att genomföra under kommande månader är det ett faktum att ekonomin styr era möjligheter. Som tur är finns det tips som kan göra att ni sparar pengar och därmed drygar ut kassan inför kommande lov och resor!

Årets deppigaste period – skapa något att se framemot!

När hösten står runt hörnet, med allt vad det innebär, är det väldigt lätt hänt att man går in i någon slags ”mörkerdepression”. Och det är egentligen inte så konstigt när det för varje dag som går bara blir mörkare och mörkare, kallare och kallare, och mer rått och grått. Gillar man inte hösten kan det alltså vara svårt att ”se ljuset” under denna tid. 

För att göra denna period lite härligare kan vi verkligen tipsa dig om att skapa något att se framemot. Det kan då alltså vara att boka in en rolig sportlovsresa med familj och vänner, eller att överraska partnern med en romantisk vinterresa eller weekend. 

Här avgör du vad som kan få dig på bättre humör, och vad som passar både din smak och ekonomi. Men, har du något att se fram emot känns det oftast lite lättare att ta sig igenom både höst och vinter. 

Spartips för att säkra vinterresan

Men så var det ju det här med ekonomin. Hur kan man boka in, eller ens planera för en resa om ekonomin inte räcker till? Jo, det finns ju som sagt en hel del spartips du kan ta till för att er efterlängtade resa ska kunna bli av. Vi ger dig våra bästa spartips för att säkra höst eller vinterresan nedan!

Välj matlåda framför utelunch

Att ta med sig matlåda till jobbet istället för att gå ut och äta lunch på stan är ett riktigt bra spartips. Det låter kanske obetydande, men faktum är att detta är något du kan spara in rätt mycket på. När man räknar på det tillhör ”matlådan” ett av de mest effektiva spartipsen! Du kommer åtminstone spara in ett par hundralappar i veckan, om inte mer. Och du vet ju vad man säger – många bäckar små…

Plocka fram termosen

Precis som att du genom att ta med dig matlåda kan spara in på de pengar du annars hade lagt på lunch ute så kan du genom att ta med dig termosen till jobbet även där spara en hel del. Detta är faktiskt det näst bästa spartipset vi kan ge dig. Ta med dig kaffe eller te hemifrån och strunta i att köpa den där koppen på rasten. Det kommer göra större skillnad i kassan än vad du kan tro. 

Skippa bilen – åk kollektivt

Ett annat väldigt bra spartips för dig som vill spara några extra kronor är att skippa bilen. Lämna bilen hemma och välj istället att åka kollektivt. Detta kan framförallt vara effektivt om du bor en bit ifrån arbetet, om du måste åka genom stan och stå i kö i morgontrafiken, eller om du alltid måste betala för parkering. Utöver att det sparar dig pengar så sparar det dig även tid. 

Gymkort? Nej, hemmaträning!

Genom att skippa gymkortet och istället satsa på hemmaträningen kan du spara en hel del pengar i vardagen. Att ha gymkort kan faktiskt vara rätt dyrt, och hur ofta tar du dig egentligen dit för att träna? Du kan träna minst lika effektivt hemma eller i naturen, och det till i princip ingen kostnad.

Gröten – en riktig klassiker

Vill du leva billigt och spara pengar? Då är gröt en riktigt bra måltid att laga till då och då. Gröt är både otroligt billigt, nyttigt och mättande. Äter du gröt till frukost, lunch eller mellanmål håller du dig ofta mätt flera timmar efteråt. Du kan variera måltiden genom att addera olika toppings efter smak och behov. Ett mycket bra spartips om du frågar oss!

Andra artiklar